De vorba cu speakerii Workplace Safety Management Forum - Dragos Galos Program Director Life & Health Insurance, Groupama Asigurari Romania

Dragos Galos
Program Director Life & Health Insurance, Groupama Asigurari Romania

1.Cum comentati nivelul de educatie al pietei de siguranta si sanatate la locul de munca, in Romania comparativ cu alte state europene?

Cu siguranta ca educatia in acest domeniu nu a este la nivelul multor state europene, dar important este ca de la an la an nu numai angajatorii, dar si angajatii, inteleg cat de importanta este preventia atat pentru sanatatea la locul de munca cat si pentru siguranta angajatilor.

2.Care credeti ca sunt cele mai importante instrumente de prevenire a accidentelor la locul de munca?

In primul rand trebuie respectata legislatia in domeniu, foarte multe accidente fiind cauzate de incalcarea normelor de baza. In al doilea rand, evaluarea corecta si la timp a starii de sanatate poate duce la evitarea unor accidente ce pot avea urmari destul de grave.

3.In programele moderne de sanatate si siguranta ocupationala, cat de mult credeti ca este implicat managementul stresului?

Mediul economic dificil duce de multe ori la presiuni asupra termenelor de executie, de livrare, cu impact decisiv asupra psihicului angajatului. Programele de management al stresului nu numai ca pot preveni alte afectiuni ale angajatului dar pot si contribui la bunastarea economica a societatilor comerciale, acestea avand intotdeauna resursele umane capabile sa aiba success si in situatii de criza.