"Rebooting Business": Dr. Stephan Sigrist, top speaker la CCC Executive Day 2016

Pe 23 iunie, Dr. Stephan Sigrist a sustinut un discurs in cadrul CCC Executive Day la Austria Trend Hotel Park Royal Palace in Viena. Ulterior, compania a sarbatorit a 18-a aniversare la Gloriette, in parcul Palatului Schönbrunn, impreuna cu circa 150 de invitati din intreaga lume.  
Inovatie in era economiei digitale  
La a 5-a editie CCC Executive Day, Dr. Stephan Sigrist - fondatorul si presedintele Institutului W.I.R.E. (Elvetia) - a vorbit intr-o prezentare interactiva despre tendinte, respectiv despre oportunitatile si riscurile lor pentru societate si lumea afacerilor. La inceputul discursului, Dr. Stephan Sigrist a oferit o imagine de ansamblu asupra situatiei actuale, prezentand si modalitatile in care schimbarea digitala si inovatia tehnologica ar putea avea loc. 
"Traim intr-o perioada de instabilitate politica, tendinte spre automatizarea muncii si o competitie globala din Asia si Silicon Valley. Factori ca acestia duc la o situatie complexa in Europa, cu nesiguranta sociala ridicata", a spus Sigrist.  
Potrivit vizionarului, din cauza acestei complexitati trend-urile aflate la orizont nu pot fi prevazute, insa ne putem face o idee despre acestea. Segmentarea si accentul pus pe anumite subiecte sunt importante pentru identificarea catalizatorilor schimbarii.

Dr. Stephan Sigrist si-a detaliat "Teza asupra viitorului oficial si neoficial al economiei digitale", aratand astfel ambivalenta lui.
Inovatiile tehnologice schimba toate zonele sociale importante precum mobilitatea, media, sanatatea sau finantele.

Mai multe date contribuie la transparenta sporita, maresc eficienta si dau nastere informatiilor si ofertelor personalizate directionate catre consumatori. Masinariile si casele inteligente transforma felul in care traim si muncim. Aceste inovatii ne duc catre un "capitalism perfect" in care cererea si oferta sunt congruente.   In acelasi timp, cantitatea enorma de date produsa zilnic nu mai poate fi perceputa de masinarii si echipamente, ducand astfel la rezultate mai proaste. "Doua miliarde de smartphone-uri produc 20 petabiti de date in fiecare zi. Este mai mult decat putem stoca si procesa. Chiar si algoritmii inteligenti nu sunt capabili sa cuprinda aceasta complexitate crescanda." Consecintele sunt nesiguranta, cunoasterea superficiala, standardizarea, pierderea controlului si reducerea abiliatii de a diferentia.

In aceste conditii, concluzia lui Dr. Stephan Sigrist este: "Consolidati-va interactiunile in lumea reala si eliminati tehnologia acolo unde nu este eficienta. Bunul-simt si valorile ne vor ajuta sa modelam cu succes aceste vremuri complexe. Fiti deschisi si ramaneti critici!"   In timpul pauzelor, Dr. Stephan Sigrist a semnat autografe pe lucrarea W.I.R.E. "Mind the Future" - un set de reguli si compendiu pentru trend-uri contemporane din toate zonele societatii.

Despre vorbitor

Dr. Stephan Sigrist, fondatorul si presedintele Institutului W.I.R.E., a petrecut multi ani analizand evolutiile interdisciplinare din domeniul afacerilor si societate, concentrandu-se, printre altele, pe trend-uri din sistemul de sanatate si din domeniul stiintific. Este autorul seriei de carti ABSTRAKT, autor a numeroase publicatii si un vorbitor important la conferinte internationale. Alaturi de W.I.R.E., ofera consultanta companiilor si institutiilor din sferele politice si stiintifice despre dezvoltarea strategiilor pe termen lung si proiecte inovatoare. Aflati mai multe pe www.thewire.ch.