A inceput businessul in apartamentul sau. Acum are clienti in toata lumea

In 1996, in apartamentul sau, Dan Mazilu, pe atunci unic actionar si unic angajat, a inceput un business care a ajuns, la aproape 20 de ani distanta, o afacere de nivel global. Mediatel Data dezvolta astazi servicii si solutii complete de telefonie computerizata pentru clienti de pe toate continentele.

Dan Mazilu, Mediatel Data
Dan Mazilu, fost olimpic la matematica din partea Romaniei, a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti in 1990 si, fiindca in perioada aceea industria de software nu exista, la fel cum nu exista nici cerere pentru produse informatice, a pornit la drum oferind primele servicii telefonice conduse de calculator din tara noastra. Erau servicii care indicau cursul valutar zilnic, programele cinematografelor sau valoarea actiunilor la bursa.

In urma cu 20 de ani, Dan Mazilu a avut curajul sa plece la drum cu un singur calculator, in apartamentul personal, casatorit fiind si avand un baietel de cinci ani. Dupa un an si jumatate, a cooptat primul colaborator, moment in care echipa Mediatel s-a mutat intr-un apartament cu doua camere, inchiriat.
Era moda serviciilor telefonice cu valoare adaugata, de genul Audiotex, precursoarele serviciilor de Call Center actuale, asa ca Mediatel Data avea clienti posturi de radio si televiziune, reviste si investitori privati.

Primele servicii digitale din Romania, R2MF, precursoarele liniilor telefonice ISDN, au fost implementate tot de echipa Mediatel Data. Tehnologia oferea posibilitatea de a prelua in acelasi timp 30, 60 sau chiar sute de concurenti, fara nicio intarziere si fara a afecta calitatea sonora, ceea ce era o premiera in Romania.

Pasul catre piata internationala
Anul 1998 a venit cu noi provocari si totodata noi oportunitati pentru companie, dupa cum isi aminteste Dan Mazilu: „Am intalnit un american, din Florida, care ne-a cerut primul dialer. Bineinteles ca nu stiam ce inseamna, dar eram dispus sa invat, iar dupa o zi si jumatate i l-am si realizat. A fost placut surprins, comandand si alte dialere, iar dupa cateva luni a cerut un sistem de Call Center. La fel, nu stiam ce inseamna, dar am studiat domeniul si dupa sase luni de zile aveam prima versiune de produs.”
Cu sistemele de Call Center au venit si foarte multi clienti americani, dar „cel mai important este ca am invatat meserie si am castigat experienta in domeniu”.

Care sunt provocarile in acest domeniu? „Sa fii la curent cu toate tehnologiile nou-aparute, sa creezi la randu-ti noi tehnologii, sa propui servicii inovatoare si, nu in ultimul rand, sa asculti permanent doleantele clientilor si sa dezvolti servicii specifice fiecarui client in parte.”

Desi de-a lungul vremii au fost facute oferte de vanzare, Mediatel Data continua, dupa aproape 20 de ani, sa aiba acelasi actionar.
Compania are astazi atat proiecte restranse – care implica doi utilizatori simultan –, cat si proiecte ample, cu 2.000 de utilizatori. In portofoliu se regasesc clienti din Romania, dar si branduri internationale, printre care: Coca-Cola, OMV, Vodafone, Zapp, UPC, Siemens, Metro, Holcim. Printre ultimele proiecte realizate au fost cele pentru Black Friday, in Romania, cu mii de conversatii simultane, precum si cele pentru o banca importanta din Vietnam sau un renumit furnizor de servicii din Chile.

Ati avut vreun moment in care v-ati gandit sa vindeti sau sa va orientati catre altceva?
In permanenta avem cereri de acest gen. Nu am acceptat nicio oferta pana acum, din tara sau din strainatate – chiar daca au fost foarte onorante –, dar eu nu ma vad facand altceva sau pentru altcineva.
Cate ore din zi sunt alocate muncii?
In domeniul serviciilor de Call Center, care imbina tehnica si relatiile interumane, este foc continuu. Nu avem o limita de ore pe zi alocate muncii, mai ales ca avem clienti de pe multe fusuri orare, cu opt ore inaintea orei noastre sau cu zece ore dupa ora Romaniei.

Cum pastrati echilibrul intre viata privata si cea profesionala?
Ati atins un subiect delicat, dar am sa va raspund, desi sotia mea ar avea alta parere. Traiesc la maximum timpul liber si incerc sa petrec cat mai multe ore cu familia mea, fie ca stam acasa, iesim la o piesa de teatru sau calatorim. Eu am si un hobby care imi rapeste din timpul familial: puzzle. Incerc sa fiu la inaltime in toate ipostazele!

Cum priviti voluntariatul? In ce campanii ati participat activ?
Suntem preocupati in permanenta de actiuni de voluntariat, fie ca este vorba sa donam sange, fie sa-i ajutam pe sinistratii inzapeziti iarna sau sa colectam deseurile organizat. Eu personal sau impreuna cu compania sprijin cazurile care au nevoie de ajutor, cred ca este o datorie civica, umana, de bun-simt si ar trebui sa intre in cotidianul fiecaruia.

Cu o experienta de aproape 20 de ani in domeniul Call / Contact Center, sisteme vocale si Computer Telephony, compania Mediatel Data a primit mai multe premii pentru ca a dezvoltat solutii puternice si viabile pentru toate domeniile de activitate, cautand intotdeauna relatii durabile cu clientii sai. Aplicatiile construite de catre specialistii Mediatel Data suporta toate protocoalele de telefonie, se bazeaza pe ultimele generatii tehnologice in domeniu si sunt ultimele noutati in domeniul Call/Contact Center.
Sistemul de Call/Contact Center MediaCallCenter contine toate functionalitatile esentiale necesare operarii unui Call Center modern, fiind lider de piata in ceea ce priveste functionalitati, pret, performante, flexibilitate, scalabilitate si usurinta in exploatare, calitati necesare oricarei companii orientate catre clienti. 

Sursa: http://www.cariereonline.ro/articol/inceput-businessul-apartamentul-sau-acum-are-clienti-toata-lumea...