De vorba cu speakerii Workplace Safety Management Forum - Diana Dragoi Senior Territory Sales Manager Romania & Bulgaria and Vertical Specialist Automotive CEE, Ansell Protective Solutions

Diana Dragoi
Senior Territory Sales Manager Romania & Bulgaria and Vertical Specialist Automotive CEE, Ansell Protective Solutions

1.Cum comentati nivelul de educatie al pietei de siguranta si sanatate la locul de munca, in Romania comparativ cu alte state europene?

Comparativ cu situatia anilor trecuti, nivelul de educatie  al pietei de siguranta si sanatate la locul de munca in Romania ,a crescut considerabil prin aplicarea programelor interne de prevenire si protectie. 
Nu putem compara Romania cu toate statele membre ale Europei fiindca modelul de reprezentare a comitetelor de Sigurantra si Sanatate la locul de munca este diferit.
Totusi, comparand cu statele ce au acelasi model de reprezentare  adica Croatia, Cipru, Estonia, Finlanda, Ungaria, Irelanda, Polonia, Portugalia, Slovakia, Spania, Suedia si United Kingdom, unde modelul de reprezentare este constituit dintr-un comitet alcatuit din reprezentanti alesi de catre angajati si angajatii departamentului HSE, Romania a avut in ultimii ani o pozitie fruntasa, numarul de accidente declarate fiind printre cele mai scazute. 

3.Care credeti ca sunt cele mai importante instrumente de prevenire a accidentelor la locul de munca? 

Constientizarea si educatia angajatilor este primul instrument necesar in prevenirea acestor accidente.

3.In programele moderne de sanatate si siguranta ocupationala, cat de mult credeti ca este implicat managementul stresului?

In multe tari, angajatorii au o responsabilitate legala de a recunoaste și de a face fata stresului la locul de munca, astfel încat angajatii sa nu se inbolnaveasca fisic sau mintal. 
Este important sa se abordeze cauzele stresului la locul de munca pentru ca stresul la locul de muncă poate duce la probleme pentru individ, relatiile de munca si mediul de lucru global. Aceste probleme pot include respect de sine scazut si de concentrare pentru angajat, cu implicatii directe asupra angajatorului.