Customer Care powered by AI, tema primei editii de Customer Care HUB desfasurata la Brasov

Pe 9 noiembrie 2017 a avut loc prima editie Customer Care HUB Brasov, desfasurata la Brasov Business Center. Evenimentul face parte din seria conferintelor Customer Care si constituie cea mai influenta platforma educativa si de networking din Romania dedicata industriei si cea mai mare conferinta de acest tip din Europa de Est. Conferinta este organizata de Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group.
Customer Care Conference
reprezinta un mediu fertil de schimb de experiente si bune practici pentru reprezentantii industriei, mediu care incurajeaza analiza tendintelor care vizeaza call centere, contact centere si birouri de asistenta.

Prima editie a Conferintei Customer Care Brasov a reunit 45 de specialisti ai domeniului, care s-au intalnit intr-un mediu business de dezbatere, ale carui principale subiecte au fost: influenta inteligentei artificiale asupra tehnologiilor utilizate in contact centere, impactul acesteia asupra calitatii interactiunilor cu clientii, a gestionarii Big Data si previzionarilor de business.

Iata cateva dintre sfaturile si concluziile acestei editii:
Dan Mazilu, fondator
si owner, Mediatel, impreuna cu Simona Botner, Project Manager in cadrul companiei, au impartasit audientei evolutia de la call center la contact center, din perspectiva experientei celor 21 de ani de activitate ai companiei, care costruieste sisteme, dezvolta module si functionalitati conform cerintelor clientilor si trendurilor din industrie.

Gabriel Prefac, Innovation Officer
la Accesa, a vorbit despre AI prin prizma progreselor inregistrate de industria de gaming si despre previziunile Gartner, care sustine ca, pana in 2020, 65 % din necesarul de personal al BPO-urilor va fi redus si ca mai putin de 10% dintre acestea vor rezista pe piata. In acest moment, la nivel global, foarte putine tehnologii AI sunt implementate, marea majoritate aflandu-se inca in faza de testare.

Nansi Lungu, Lector universitar Doctor la catedra de Stiinte cognitive din cadrul Universitatii Titu Maiorescu si Behavior analyst la Bitdefender, le-a dezvaluit participantilor diferentele dintre modul de functionare al mintii umane si cel al inteligentei artificiale. In timp ce oamenii sunt foarte buni la interactionare si detectarea starilor emotionale, masinile interpreteaza datele asa cum sunt ele date si identifica legaturi care scapa observatiei umane. Desi viitorul pare sa fie al masinilor, oamenii isi doresc in continuare sa interactioneze cu semeni de-ai lor atunci cand au o problema de rezolvat si, in mod sigur, cele mai bune solutii si predictii pot fi oferite de catre echipele mixte, formate din oameni si masini, afirma speakerul.
Claudiu Murariu, Co-founder si Lead analyst, InnerTrends: Increase customer behavior
, a prezentat 2 studii caz ale unor companii mici si mijlocii din Romania, la care s-a lucrat cu ajutorul machine learning. Claudiu a sustinut utilizarea acesteia in procesul de customer success, unde trebuie urmariti cu atentie clientii care abandoneaza brandul. Utilitatea machine learning rezida in faptul ca poate descoperi patternuri pe care echipele umane nu le pot detecta si poate face predictii pornind de la comportamentul clientilor si datele culese despre acestia.

Oana Radu
, trainer, speaker, career coach si moderatorul acestui eveniment, a adus perspectiva umana in agenda tehnica a conferintei, vorbind audientei despre autenticitate si redescoperire, actiuni importante pentru o buna relationare cu sinele si cu cei din jur. In contextul in care 85% din succesul unui job consta in dezvoltarea soft skillurilor si a celor care tin de interactiunile umane, Oana a concluzionat impreuna cu audienta ca, indiferent de evolutia automatizarii, componenta umana ramane de referinta in industria de customer care.

Costin Ditescu, CEE Principal Sales Consultant pentru Oracle CX Cloud,
la Oracle Romania, a impartasit perspectiva companiei fata de evolutia customer service, insistand asupra faptului ca fiecare canal de comunicare cu clientii creaza o oportunitate pentru companie si acestia de a construi ceva nou impreuna, dintr-o nevoie crescuta de contextualizare si personalizare. Clientul din prezent este nerabdator, vrea sa depuna eforturi minime in relatia cu brandul si sa acceseze oricand informatii despre produsele si serviciile utilizate, orientandu-se din ce in ce mai mult catre self-service, eficientizat cu ajutorul automatizarii.

Partenerii evenimentului au fost:
Asseco
– Gold Partner II Mediatel Data - Strategic Partner II DHL - Logistic Partner
 
Pentru mai multe informatii privind acest eveniment, oportunitatile de sponsorizare si conditiile de participare la alte evenimente din portofoliul Conference Arena, ne puteti contacta telefonic: Laura Galos, Project Manager CCare Conference 0723 833 333 sau prin e-mail: laura.galos@conference-arena.com 

Despre Marketing Insiders Group

Descoperiti generatia de business multidisciplinara! CONFERINTE INTERNATIONALE | CERCETARE DE PIATA | TRAINING PERSONALIZAT | BRANDING STRATEGIC Pasiti in noua era de business cu cei mai buni experti de marketing, traineri si consultanti ai momentului sub acelasi acoperis vizionar. Cifre: 50 de branduri internationale in portofoliu; competente ATL, BTL si TTL; membri ai juriului Stevie Awards (Categoria Sales & Customer Service); peste 15 ani de know-how strategic de contact center (Asociatia Romana a Contact Centerelor, Romanian Contact Center Awards, Contact Center Magazine); 11 comunitati targetate de social media; mai mult de 100 de conferinte de afaceri organizate in Europa.
Aflati mai multe vizitand: market-insiders.com