Inteligenta Artificiala duce Contact Center-ul la nivelul urmator

Customer Care HUB, parte din Customer Care Conference - cea mai influenta platforma educativa si de networking din sectorul de relatii cu clientii din Romania si cea mai mare conferinta de acest tip din Europa de Est, s-a desfasurat pentru al treilea an consecutiv la Cluj, pe 26 octombrie 2017, in spatiul de evenimente al Liberty Technology Park Club.  
Evenimentul, organizat de Conference Arena, parte a Marketing Insiders Group, a facilitat discutiile celor peste 60 de participanti, specialistii provenind din industrii precum:
banci, outsourcing (majoritar call/contact center), IT&C, transport, asigurari, telecom, consultanta, research, retail si curierat.
Tema aceastei editii s-a concentrat pe influenta Inteligentei Artificiale in industria de customer care.  
Prezentarile au abordat influenta inteligentei artificiale asupra tehnologiilor utilizate in contact centere, impactul asupra calitatii in interactiunea cu clientii, gestionarea Big Data si a previziunilor de business.
Perspectiva tehnica a fost acoperita de prezentarea sustinuta de
Clemens Schaeffner, Director of Delivery (DACH) - Accesa IT Group, care a subliniat importanta cunoasterii clientilor, pe baza interpretarii datelor colectate despre acestia. De asemenea, prezentarea a dezvaluit audientei beneficiile unui program de automatizare pentru customer service, la nivelul conversatiilor cu clientii, care aduce o imbunatatire vizibila operatiunilor din aceasta zona.

Dan Mazilu
, fondator Mediatel Data si Simona Botner, Project Manager la aceeasi companie, au prezentat audientei evolutia de la solutiile de software pentru call centere la cele pentru contact centere. Mesajul central al prezentarii a fost: „Cereti clientilor dumneavoastra sa faca parte din solutie in loc de a-i vedea ca parte a problemei.”

Prima parte a conferintei s-a incheiat cu prezentarea lui Nansi Lungu,
Lector Univ. dr. la catedra de Stiinte cognitive, Universitatea Titu Maiorescu si Behavior analyst la Bitdefender, a carui perspectiva neurostiintifica si-a propus sa faca distinctia dintre modul de actionare a mintii umane versus cel al inteligentei artificiale. Opinia profesorului Nansi Lungu a fost ca pentru companii si clienti asocierea optima o reprezinta cea dintre masina si om, model de succes deja adoptat si probat de jucatori globali precum Facebook, Google si Amazon.

Cea de-a doua parte a evenimentului a fost deschisa de Claudiu Murariu, Co- fondator si Analist la Inner Trends, care a prezentat 2 studii de caz ale unor companii din Romania pentru care a desfasurat programe de analiza a datelor clientilor cu ajutorul algoritmilor interpretati de machine learning. Concluzia studiilor a fost ca „
Imbunatatirea calitatii produsului conduce clientii la urmatorul nivel de engagement.”

Dezvoltarea conceptelor traditionale cu ajutorul tehnologiei viitorului este, pe scurt, descrierea companiei Typing DNA, al carei fondator si Marketing Manager, Cristian Tamas, a prezentat participantilor functionalitatile si beneficiile creatiei sale, care recunoaste clientii unei companii dupa modul in care acestia tasteaza pe diverse gadgeturi.

Ultima prezentare a echilibrat tematica, conectand audienta cu latura umana a proceselor de customer care, Oana Radu,
Trainer, Speaker si Consilier in cariera, reamintindu-le celor din sala ca autenticitatea si redescoperirea propriului eu sunt cheia succesului, atat la locul de munca cat si in viata personala. “Ai curajul sa fii tu insuti” a fost indemnul final al prezentarii.
 
Conferinta s-a incheiat cu o discutie pe tema relationarii dintre echipa IT si partile implicate in livrarea proiectului, sustinuta de Accesa, la care au participat 3 angajati ai companiei: Viorel Herinean, Business Analyst; Adriana Romanciuc, Product Owner si Marian Ciupeiu, Project Manager. Interactiunile cu publicul au subliniat importanta obtinerii constante a feedbackului utilizatorilor; prezentarea viziunilor, in fata tuturor celor implicati, inca de la inceputul proiectului si mentinerea unei atitudini proactive de comunicare pe toata durata desfasurarii acestuia.
   
Atat panelul cat si evenimentul au fost moderate de catre Oana Radu.  
Customer Care HUB Cluj - Napoca 2017 a fost sustinuta de urmatorii parteneri:
Mediatel Data
– Strategic Partener

InnerTrends: Increase Customer Behavior
Start Sponsor

Accesa
si Plantronics - Supporting Partners

Asseco Premium Partner
DHL International Romania
– Logistic Partner

Promo/Media partners: TechLeague, Clujul de Buzunar, ClujBusiness, Cluj.com,
 

Postari si fotografii din timpul evenimentului sunt disponibile aici: https://www.facebook.com/ConferenceArena/  
Informatii despre conferinta, oportunitati de parteneriere cu evenimentele din seria Customer Care si conditii de participare la acestea puteti obtine de la: LAURA GALOS | Project Manager | Email: laura.galos@conference-arena.com | Mobil: 0723 833 333  

Despre Conference Arena, parte din
Marketing Insiders Group
Customer Care Conference & Expo | Contact Center Awards | Mobile Advertising Congress | European BPO Forum | Customer Experience Forum | Enlightening Alegeti sa evoluati si sa va dezvoltati constant prin intermediul expertilor dedicati ai Conference Arena. Dezvoltam si punem in aplicare in permanenta noi solutii pentru conferinte locale si internationale in multiple domenii de business: customer care, customer experience, customer care technology, debt collection & credit risk, fraud management, mobile advertising etc.