De vorba cu speakerii - Dan Alecu

Dan Alecu

1. Este social media un instrument imperativ in calitatea experientei clientului? Considerati ca "abordarea personala" este cea mai buna forma de interactiune cu clientul?

Fenomenul Social media clar este un instrument adiacent de comunicare pe langa instrumentele clasice. Estimez o dublare a interactiunilor prin acest canal de comunicare pana in 2017. Intotdeauna clientul va prefera abordarea personala iar companiile din perspectiva eficientizarii costurilor vor prefera sa mearga mai mult pe self care sau alte instrumente automate care sa previna interactiunea directa cu clientul. Este greu de spus daca interactiunea directa este cea mai buna forma de interactiune depinde si de piata in care ne desfasuram activitatea si care este si comportamentul consumatorului in acea piata.

2. In era "marketingului emotional" cum masuram emotiile? Cum traducem reactiile emotionale ale consumatorilor in venituri?

Pe pietele cu o putere de cumparare mai mica vedem un impact direct in reactiile emotionale ale clientilor in momentul in care intervin modificari de preturi pentru bunurile oferite. Daca luam exemplul Apple la lansarea unui anumit tip de model de telefon in plina criza , s-au vandut toate telefoanele scoase la vanzare din prima zi , a fost chiar coada si solicitari peste capacitatea de productie, in conditiile in care se anuntase inainte de lansare ca mai sunt cateva erori de pus la punct la acel telefon. Emotional vorbind daca lansezi un produs de succes in care deja consumatorii au incredere este foarte greu sa muti clientii catre un produs concurent.

3. Cum previzionati viitorul experientei consumatorului cu brandurile?

Companiile foarte mari vor fi focusate intotdeauna pe inovatie si pe a surprinde clientul in mod placut cu noi produse.

4. Cum ramanem competitivi intr-un mediu de business in care inovatia este continua si evolueaza intr-un ritm alert?

Doar prin inovatia continua, focusul pe client si investirea unor sume considerabile in cercetare. Experientele la nivel de grup si impartasirea cazurilor de succes rulate in alte piete pot aduce un avantaj competitional pe o anumita piata in care nu au fost lansate inca noi produse testate deja in acele piete.